Hasznos tippek

Ékszertisztítás, gyűrűméret meghatározás valamint számtalan gyakorlati praktika és tanács a Riener Óra-Ékszertől!

Ékszertisztítás

Gyakorlati tanácsok a ragyogó és makulátlan ékszerekhez!
Mindenek előtt nagyon fontos tanácsunk, hogy fordíts elegendő figyelmet ékszereid tisztítására! Az izzadás, a poros, szmogos levegő mind-mind előidézhetik szeretett ékszereid elszíneződését, így időközönként (nagyjából 2-3 havonta) érdemes megejteni az kiegészítőid szakszerű és alapos tisztítását! 
Ékszertisztításhoz a legjobb otthoni "tisztítószer" a kímélő mosogatószer egy kis langyos vízben feloldva. A mosogatószeres vizet puha sörtéjű fogkefe segítségével dörzsöld be az ékszereidbe és nézd, ahogy a szennyeződések szépen lassan köddé válnak!
Ha szeretnél biztosra menni (vagy nem szeretnél mosogatószeres művelettel bajlódni), akkor ajánljuk, hogy ékszerüzletben vásárolt speciális ékszertisztító folyadékot alkalmazz! 

Tudnivalók ékszer használóknak!

Fontos tanácsok, amelyek megnövelhetik ékszereid élettartamát!
Teljesen mindegy, hogy arany, ezüst, fehérarany vagy rosé arany ékszereket hordasz: ügyelj rájuk! Fontos, hogy egyik anyag sem érintkezhet erős, maró hatású vegyszerekkel vagy súrolóporral, ugyanis ezek mind-mind komoly felületi sérüléseket hagyhatnak maguk után.
Fontos, hogy soha ne krémezzük be úgy a testünket (dekoltázsunkat, karunkat, fülünket, ujjainkat) hogy rajtunk vannak az ékszereink. A krémek maradékai ugyanis zsíros szennyeződéseket hagyhatnak maguk után ékszereink látható és kevésbé látható helyein.
A gyűrűk, karkötők, nyakláncok belsejében lerakódott makacs szennyeződések extrém esetben bőrpírt, viszketést, ekcémát is okozhatnak!

Gyűrűméret meghatározása!

Gyakorlati tanácsok a pontos végeredményhez!

Fogj egy kb 5-6 mm vastagságú papírcsíkot és szorosan tekerd be vele azt az ujjat, amire a gyűrűt szánod! Fontos, hogy ne legyen túl passzentos!

Jelöld be a papírcsíkon a lemért méretet!
Ha ezzel megvagy akkor vegyél elő egy vonalzót! Az eszköz segítségével mérd meg a két rajzolt pont közötti távolságot: az így kapott szám lesz a gyűrű belső kerülete! 

Kapcsolat

Riener Óra-Ékszer

  • dummyMosonmagyaróvár, Kötélgyártó 4.

  • dummy+36 96 217 846

  • dummy info@ora-ekszeruzlet.hu

Hírlevél

 
captcha 
Copyright © 2017 Riener Óra-Ékszer. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu